Yoga voor Parkinson – bewust van je lichaam en geest

Als je Parkinson hebt, wil je zo lang mogelijk soepel kunnen blijven bewegen. Yoga is daarvoor een perfecte manier en helpt je bovendien om het vertrouwen in je lichaam en in jezelf te vergroten.

Het regelmatig beoefenen van yoga kent een indrukwekkende lijst van mogelijke heilzame effecten. Fysieke en/of motorische effecten zijn bijvoorbeeld het vergroten van de soepelheid en flexibiliteit van de spieren en gewrichten, het vergroten van de kracht en het uithoudingsvermogen van de spieren, het vergroten van de mobiliteit en ‘ruimte’ in het lichaam en het verbeteren van de lichaamshouding en de balans.

Forceren hoort niet bij yoga. Ieder bepaalt de eigen grens. In een yogales leer je omgaan met je grenzen zoals in relatie tot spanning, pijn, onmacht en belasting. Er zijn ook succeservaringen, blijdschap over wat wel kan, genieten van stilte, rust, ontspanning en zelfvertrouwen met nieuwe energie. En door deze wisselwerking van lichaam en geest kan yoga ook helpen bij ontspanning, rust en slaap, stressbeheersing, stemming, pijnklachten.

Je mag er zijn met alles wat bij jou hoort!

Informatie Yoga voor Parkinson

Intensiteit **/***

Rooster:
– donderdag, 10:50 uur, met Corinne

Let op: Introductiekaart met 4 lescredits voor maar € 19,00.

Plan een proefles online 

Yoga voor Parkinson bij Studio YourBalance in Tiel

Ook interessant voor jou

Stoelyoga – Zittend
Goed voor iedereen
Lees meer

Yoga zonder Mat
Yoga zonder grondoefeningen
Lees meer

Restorative yoga
Herstel van lichaam en geest
Lees meer