Je buik – je tweede brein

De betekenis van Opu Huli is gedraaide of gekantelde maag. Dit kan allerlei klachten geven, zoals steeds opkomend maagzuur (reflux), verstoppingen, lage rugpijn, spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, vruchtbaarheidsklachten, stress en blokkades in het buikgebied.

Veel mensen ervaren de buik als een kwetsbaar gebied, dat zich niet zomaar laat aanraken. Niet gek als je bedenkt, dat daarin meerdere organen gehuisvest zijn zonder enige bescherming. Belangrijke processen van voedingsopname, verteren, loslaten en laten groeien van nieuw leven vinden erin plaats. Dat gebeurt in fysieke, geestelijke en emotionele zin. Denk maar aan het hebben van ‘een niet pluis gevoel’, ‘vlinders in de buik of ‘een steen op de maag’ en ‘je gal spuwen’.

Je buik wordt ook wel je tweede brein genoemd. De celtypen, boodschappers en ontvangers van signalen in maag en darmen zijn ook in de hersenen terug te vinden. Ze werken nauw samen. Dat verklaart bijvoorbeeld dat je meermaals naar de wc moet als je zenuwachtig bent voor een prestatie die je moet leveren. En in de buik en de darmen bevinden zich reflexzones, die corresponderen met organen, gebieden en gevoelens in je lichaam, je denken en ons universeel bewustzijn.

Een Opu Huli massage, die met regelmaat ontvangen wordt, kan rust en ontspanning brengen in het buikgebied en bovenstaande klachten doen verminderen. Ook heeft een Opu Huli een positief effect op de psoas-spier. Dat is de spier die vast zit aan je ruggenwervels en achter de organen in de buik, via de lies doorloopt naar de binnenkant van je bovenbeen. Het is de grote motor achter het kunnen lopen. En wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. De mate van spanning in de psoas en klachten in bekken en onderrug hebben hun weerslag op je emoties en op hoe het werkelijk met je is. De hoedanigheid van de psoas werkt als een spiegel van de ziel.

Een Opu Huli kan een aanvulling zijn op de behandeling van een arts of therapeut. Ben je onder behandeling, doe deze massage dan in overleg met je behandelaar.

Klik hier voor contra-indicaties voor een massage.

Een Opu Huli massage inplannen

De volgende Opu Huli buikmassages zijn mogelijk:

60 minuten  € 63,00     Met rittenkaart vanaf  € 57,00

Klik hier voor informatie over de bijpassende rittenkaarten 2024.

Deze massage wordt gegeven door Marloes. Marloes masseert op:
zaterdag van    09:00 – 12:30 uur

Plan je massage direct in of neem contact met ons op.

Opu Huli - Hawaïaanse Buikmassage bij Studio YourBalance Tiel