Restorative Yoga – Herstel door ontspanning en verzachting

In de Restorative Yoga creëren we op een rustige manier ruimte om dieper te ontspannen. Door bijvoorbeeld het lichaam goed steun te bieden en langer in houdingen te blijven, krijgen lichaam en geest de kans zich over te geven. Die overgave maakt dat er ruimte ontstaat voor zachtheid en ontspanning.  Dit heeft een helende werking op o.a. rug- en vele stress gerelateerde klachten.

Die échte stilte opzoeken in Restorative Yoga kan wel eens heel confronterend en ongemakkelijk zijn. Allerlei opgeslagen gebeurtenissen en emoties kunnen om de hoek komen zetten, terwijl je daar helemaal niet op zit te wachten. Belangrijk om te weten is dat jouw ademhaling je kan helpen om door deze weerstand heen te ademen en de focus te verleggen. Zo ben je zelf in staat om echt los te laten wat je niet meer nodig hebt.

In deze les wordt veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Dit is niet vreemd als je je bedenkt dat het de bedoeling is dat het volledige lichaam kan ontspannen tijdens zo’n yogasessie. Het is dus zeker aan te raden om veel handdoeken, een dekentje, een bolster, yogablokken en kussens bij de hand te hebben als je Restorative Yoga gaat uitvoeren. Iedereen is anders gebouwd en heeft dus ook een verschillende ondersteuning nodig. Uiteraard zijn deze accessoires in de studio aanwezig.

Informatie groepsles

Intensiteit **

Rooster:
– dinsdag
, 10:10 uur, met Marianne

Plan een proefles online

Restorative yoga bij Studio YourBalance Tiel

Ook interessant voor jou

Yoga Nidra
Balanceren tussen waken en slapen
Lees meer

Stoelyoga – Zittend
Goed voor iedereen
Lees meer

Yin Yoga
De oorspronkelijke Yin Yoga
Lees meer