Energie, licht, viering, balans en groei.

In de studio organiseren we een aantal themaweken. In deze weken zal binnen alle lessen het thema van de week terugkomen. Ook als de meditatie en het klankschaalbad in de themaweek gegeven worden, gaan zij in het thema mee. Binnen de massages zal het thema terugkomen als seizoensmassage.

De komende themaweek zal rondom het thema Zomer(zonnewende) zijn, in week 25 – maandag 17 t/m zondag 23 juni. De kernwoorden bij het thema zijn: Zon, Zonnewende, zee, schelpen, zand, warmte, jezelf laten schijnen, balletjes, grote bal, ademhaling,licht, warmte, energie, groei, manifestatie, verbinding, overvloed, vitaliteit, transformatie, balans, focus, expansie, vreugde, dankbaarheid en vernieuwing.

Zomer (zonnewende) en de groepslessen

Week van Moeder Aarde bij Studio YourBalance Tiel

De docent bepaalt zelf in hoeverre het thema terugkomt in de les. Het zou uitbundig kunnen, maar het kan ook heel subtiel, met bijvoorbeeld een intentie, een mudra, een gedicht, affirmaties, een geleide meditatie, een visualisatie, etherische olie, muziek, noem maar op.

Of weer wat uitgebreider met een serie houdingen rondom het thema. Houdingen die bijvoorbeeld aansluiten bij de thema’s binnen pilates of yoga.

Al naar gelang de voorkeur van de docent.Al naar gelang de voorkeur van de docent.

De zomerzonnewende biedt een prachtige gelegenheid om thema’s te verkennen die resoneren met de energie van het seizoen. Deze thema’s kunnen gezamenlijk toegepast worden in yoga, pilates en meditatie om een holistische benadering van welzijn en bewustzijn te bevorderen. Hier zijn enkele gemeenschappelijke thema’s:

Licht en zon: De zon als bron van licht, warmte en energie. Praktijk: Zonnegroeten (Surya Namaskar) in yoga, energieke pilatesoefeningen om het lichaam op te warmen, en meditaties gericht op visualisaties van licht en zon.

Balans en harmonie: balans tussen licht en donker, werk en rust, lichaam en geest. Praktijk: Yoga-balansposes, pilatesoefeningen die symmetrie bevorderen en meditatiepraktijken gericht op het vinden van innerlijke balans.

Transformatie en groei: de zomer als tijd van groei, bloei en expansie. Praktijk: Diepe stretches en twists in yoga om ruimte te creëren, uitdagende pilatesreeks om kracht en flexibiliteit te bevorderen, en meditaties die focussen op persoonlijke groei en veranderingen.

Energie en vitaliteit: de energie en vitaliteit die de zomer met zich meebrengt. Praktijk: Energizing yoga-sequenties, dynamische pilatesoefeningen om de hartslag te verhogen, en ademhalingsoefeningen om energie te verhogen.

Verbondenheid met de natuur: versterkte connectie met de aarde, bomen, bloemen en natuurlijke elementen. Praktijk: Buiten yoga of pilates beoefenen, meditaties die de elementen van de natuur betrekken, en aardingsoefeningen zoals Savasana in het gras.

Dankbaarheid en overvloed: dankbaarheid voor de overvloed en rijkdom van de natuur in de zomer. Praktijk: Dankbaarheidsmeditaties, yoga-oefeningen die gericht zijn op het openen van het hart, en pilates-oefeningen die vreugde en positiviteit bevorderen.

Reflectie en intentie: reflectie op het eerste halfjaar en intenties zetten voor de rest van het jaar. Praktijk: Meditaties gericht op reflectie en intentie-setting, rustige yin yoga-oefeningen voor introspectie, en pilates stretching sessies die ruimte bieden voor mentale reflectie.

Aarding en centrering: verankerd blijven en gecentreerd in de drukte van de zomer. Praktijken: yoga-oefeningen zoals Kindhouding en de Berg, pilates-core stabilisatie-oefeningen, en grondingsmeditaties.

Door deze thema’s gezamenlijk te integreren in je yoga-, pilates-, en meditatiepraktijk, kun je een rijkere, meer verbonden en gebalanceerde ervaring creëren die resoneert met de energie van de zomerzonnewende.

Magie van de Zomerzonnewende voor yoga, yin yoga en pilates

Speciaal voor de beoefenaars van yoga, yin yoga en pilates hebben we een bijlage gemaakt waarin de “Magie van de Zomerzonnewende” wordt beschreven, inclusief energie, spirituele betekenis en bijbehorende oefeningen en meditatie die je kunt doen. Klik op onderstaande links om naar deze bijlages te gaan:

Speciale massages tijdens de Week van de Zomer(zonnewende)

Seizoensmassage

Week van de Zomerzonnewende bij Studio YourBalance TielWeek van de Zomerzonnewende bij Studio YourBalance Tiel

De zomer brengt een overvloed aan warmte, licht en energie met zich mee. Het is een tijd waarin de dagen hun langste punt bereiken en de zon op haar hoogtepunt staat, waardoor het perfect is om je lichaam en geest te revitaliseren met een speciaal ontworpen zomermassage. Deze massage is niet alleen gericht op ontspanning, maar biedt ook tal van voordelen die specifiek passen bij de zomerse omstandigheden en de viering van de zomerzonnewende.

Actieve zomeractiviteiten zoals zwemmen, wandelen en tuinieren kunnen je spieren belasten. Een zomermassage richt zich specifiek op spierontspanning, waardoor de spanning in je spieren verlicht wordt. Bovendien bevordert massage een betere bloedcirculatie, wat helpt bij het verminderen van zwelling en vermoeidheid, vooral in de benen en voeten die vaak lijden onder de hitte.

Wat kun je verwachten tijdens een zomermassage? Het gebruik van een verfrissende zomerse massageolie met essentiële oliën zoals pepermunt, citrusgeuren zoals citroen, mandarijn en (bloed)sinaasappel staat centraal. Deze oliën hebben verfrissende en opbeurende eigenschappen, die niet alleen je zintuigen stimuleren maar ook je energie revitaliseren.

Of je nu behoefte hebt aan verkoeling, spierherstel of een energetische reset, een zomermassage is een uitstekende manier om jezelf te verwennen en optimaal te genieten van het zomerseizoen. Maak vandaag nog je afspraak en ervaar de voordelen van een massage die speciaal is afgestemd op de energie van de zomer. Je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn!

Je kunt je voor de seizoensmassages niet online aanmelden. Neem contact met ons op om de massage in te plannen.

Let op: deze massages zijn er alleen tijdens de Week van de Zomer(zonnewende).