Posts In: Woensdag

Aerial Swing yoga

3 maart 2023

Aerial Swing yoga – Ik ben er ondersteboven van

Een les Aerial Swing yoga doe je met een hangmat, die gemaakt is van parachutestof met extra handvatten eraan. Bij deze yogavorm word je ondersteund door een doek/hangmat als partner om te balanceren, zweven, schommelen en misschien zelfs ondersteboven te hangen.

Zo werk je aan kracht en souplesse, zowel fysiek als mentaal. Gebruik makend van de zwaartekracht kan je je wervelkolom verlengen en spanning uit rug, nek en schouderpartij halen. De ervaring van het zweven maakt dat hangmat yoga een vrij grote plezierbeleving kent. Niet onbelangrijk natuurlijk. Want yoga mag dan gezond en ontspannend zijn, de kans dat je het doorzet wordt groter als je er ook lol aan beleeft.

Yogaswing is voor iedereen die van bewegen houdt. Als je wat hulp kunt gebruiken bij balansoefeningen,  als je je spieren wilt verstevigen, jezelf wilt uitdagen door je lichaam diep te rekken, voor de ontstressing/ontspanning of je gewoon iets nieuws wilt proberen! Je hoeft geen yoga-ervaring te hebben om te starten.

Kom naar de Aerial Swing yoga zónder make-up, sieraden en andere scherpe voorwerpen op je kleding; zij kunnen de hangmatten beschadigen.

Informatie Aerial Swing yoga

Intensiteit ***/****

Rooster: 
– maandag, om 20:35 uur, met Linda
woensdag, om 19:25 uur, met Linda

 

Plan een proefles online

Aerial Swing yoga bij Studio YourBalance Tiel

Ook interessant voor jou

Barre Work-out
Work-out met de Barre
Lees meer

Barre Work-out bij Studio YourBalance Tiel

Aerial Restorative yoga
Gericht op herstel
Lees meer

Aerial Restorative yoga bij Studio YourBalance Tiel

Klassiek Pilates
Kracht, souplesse en houding
Lees meer

Klassiek pilates bij Studio YourBalance Tiel

Aerial Restorative yoga – Herstellende yoga in de hangmat

Tijdens Aerial Restorative yoga werk je met een doek/hangmat als partner die optimale ondersteuning biedt bij alle houdingen die beoefend worden. Het doek/hangmat als partner maakt houdingen en variaties mogelijk die anders onmogelijk zouden lijken. Het biedt zo de optimale ondersteuning. Het doek/hangmat hangt zo’n 15cm boven de grond. Bij deze vorm maak je niet alleen gebruik van het doek/hangmat en de zwaartekracht, maar gebruik je ook de grond tijdens sommige oefeningen.

Restorative betekent letterlijk herstellen. Herstellen doe je niet alleen als je lichamelijk of geestelijk ongemak hebt. Met het doek vlak boven de grond willen we het lichaam herstellen, loslaten waar spanning vastzit, blokkades opheffen door middel van massage van het doek en werken aan kracht, mobiliteit en flexibiliteit.

Deze les is ook ideaal voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Heb je fibromyalgie, knieklachten of andere ongemakken? Ook dan kom je in deze les goed mee. Fijn bewegen is vaak moeilijk te realiseren bij reguliere sportlessen. Deze yin-achtige les is goed te volgen, je houdt je lichaam in beweging en doordat het doek/hangmat je draagt kan je je ook weer even gewichtloos voelen.

Kom naar de Aerial Swing yoga zónder make-up, sieraden en andere scherpe voorwerpen op je kleding; zij kunnen de hangmatten beschadigen.

Informatie Aerial Restorative yoga

Intensiteit **

Rooster: 
Woensdag, om 20:35 uur, met Linda

 

Plan een proefles online

Aerial Restorative yoga bij Studio YourBalance Tiel

 

Ook interessant voor jou

Restorative yoga
Herstel van lichaam en geest
Lees meer

Restorative yoga bij Studio YourBalance Tiel

Aerial Swing yoga
Aerial yoga met uitdaging
Lees meer

Aerial Swing yoga bij Studio YourBalance Tiel

Yoga Nidra
Balanceren tussen waken en slapen
Lees meer

Yoga Nidra bij Studio YourBalance Tiel

Power Flow yoga

2 augustus 2022

 

Power Flow yoga geeft ontspanning door inspanning

Power Flow yoga is een stijl waar kracht, actief en dynamiek voorop staan. De les bestaat uit krachtige oefeningen die je continu herhaalt. Je leert vanuit verschillende ademhalingstechnieken hoe je ademhaling bijdraagt aan je lichamelijke inspanning. Door de herhaling van de krachtige oefeningen en je bewuste ademhaling, kom je in een fijne flow terecht. Power yoga maakt je sterker en leniger en je krijgt er een betere conditie van.

In deze lessen voer je de yogahoudingen dynamisch en krachtig uit met een gestuurde ademhaling. In gestaag tempo vloeien de houdingen in elkaar over. Hierdoor gaat op fysiek gebied de hartslag versnellen waardoor de bloedsomloop, het zenuw- en lymfestelsel gestimuleerd worden, afvalstoffen sneller afgevoerd en zuurstof sneller aangevoerd wordt en alle spieren worden gerekt, gestrekt en versterkt. Op het mentale vlak brengt yoga rust, balans, relativering en kracht.

Deze yogastijl is voor iedereen die op een krachtige manier wil werken aan de balans tussen lichaam en geest. Ben je sportief, wil je fit worden of blijven en wil je echt het gevoel hebben dat je lichamelijk uitgedaagd wordt, dan isdeze les iets voor jou.

Informatie Power Flow yoga

Intensiteit ****

Rooster:
– woensdag, 19:25 uur, met Christel

Plan een proefles online

Power Flow yoga bij Studio YourBlaance Tiel

 

Ook interessant voor jou

Freestyle pilates
Pilates rond een thema
Lees meer

Pilates Freestyle bij Studio YourBalance Tiel

Yoga voor Mannen
Breng je energie in balans
Lees meer

Yoga voor Mannen bij Studio YourBalance Tiel

Barre Work-out
Work-out met de Barre
Lees meer

Barre Work-out bij Studio YourBalance Tiel

Yoga voor Mannen

21 mei 2022

 

Hatha Yoga met mannen onder elkaar

Yoga voor Mannen gebruikt de Hatha yoga als basis.

Hatha yoga is de oudste vorm van yoga. In vroeger tijden werd yoga alleen beoefend door monniken, die het gebruikten als milde oefeningen, waarmee ze hun lichaam gezond konden houden en ter voorbereiding op de vele uren meditatie. Later werd yoga steeds populairder en werden er meer yogahoudingen ontwikkeld. De focus verschoof van meditatie naar fysieke ontwikkeling, spierkracht en flexibiliteit.

Als je Hatha yoga doet, ben je eigenlijk bezig je energie in balans te brengen: yin en yang, mannelijk en vrouwelijk. Yin staat voor loslaten, compassie, ontspanning, rust. Dit voel je zowel lichamelijk als geestelijk. Met yin-energie breng je ook de geest tot rust. Yang staat voor kracht, vurige energie en warmte. Je werkt met sterke spieren, maar ook met wilskracht en doorzettingsvermogen. Juist de balans tussen deze twee energieën maakt dat je beter in je vel komt te zitten.

De houdingen hebben een duidelijk begin- en eindpunt. Verder is het de bedoeling dat je elke houding een bepaalde tijd aanhoudt. Op een gegeven moment gaat de houding comfortabeler voelen en dan kun je goed voelen wat deze voor je lichaam en geest doet.

Informatie Yoga voor Mannen

Intensiteit ***

Rooster:
– woensdag, 20:35 uur, met Corinne

Plan een proefles online

Yoga voor Mannen bij Studio YourBalance Tiel

 

Ook interessant voor jou

Easy Flow Yoga
Vloeiende en meditatieve beweging
Lees meer

Easy Flow yoga bij Studio YourBalance Tiel

Hatha Yoga
Breng je energie in balans
Lees meer

Hatha yoga bij Studio YourBalance Tiel

Yoga Aplomb
Breng jezelf in balans
Lees meer

Yoga Aplomb bij Studio YourBalance Tiel

Qigong & Yin yoga

21 mei 2022

Breng lichaam en geest in evenwicht

In deze combinatie van Yin yoga en Qigong werken we aan meditatietechnieken, specifieke bewegingspatronen, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.

De fysieke oefeningen zijn zacht en worden in een rustig tempo uitgevoerd. Gaandeweg voegt de adem zich in het tempo. Lichaam, geest en ademhaling vormen dan één geheel. Hierdoor komen afvalstoffen, ontstaan door verkeerde lichaamshouding en/of emoties, in beweging en verlaten je lichaam.

Yin yoga en Qigong brengt lichaam en geest in evenwicht. Dit heeft een zeer positieve werking op de gezondheid, zowel preventief als curatief. Het heeft ook een grote therapeutische waarde: zo versterk je in deze les de werking van de organen en verbetert het bewegen van Qi (levensenergie) en bloed.

Eén van de belangrijkste aspecten van Qigong voor de ontwikkeling van de beoefenaar is dat men een scherp bewustzijn ontwikkelt met betrekking tot het eigen fysieke, mentale en spirituele functioneren. De Yin yoga versterkt je bindweefsel en zorgt tevens voor flexibiliteit en soepele gewrichten.

Er bestaan veel verschillende oefeningen: gericht op het verhelpen of voorkomen van bepaalde aandoeningen, blessures of verstoringen, gericht op het verbeteren van het functioneren van bepaalde organen, zoals hart, longen en milt, of oefeningen voor een goede energie balans.

De Qigong & Yin yogales is toegankelijk voor iedereen die behoefte heeft aan meer blijdschap en energie!

Informatie groepsles

Intensiteit **

Rooster:
woensdag, Qigong & Yin yoga, 10:50 uur, met Yvonne J.

Plan een proefles online

Qigong & Yin yoga bij Studio YourBalance Tiel

Interessant voor jou

Yin yoga
De oorspronkelijke Yin yoga
Lees meer

Yin yoga bij Studio YourBalance Tiel

5 elementen & Yin yoga 
Met de Chinese elementenleer
Lees meer

Workshop Leven met de elementen bij Studio YourBalance Tiel

Yin Yang yoga 
Verstilling en uitdaging
Lees meer

Yin Yang yoga bij Studio YourBalance Tiel

5 elementen & Yin yoga

8 januari 2022

Breng balans in  lichaam en geest

5 elementen & Yin Yoga combineert de Chinese elementenleer en Yin Yoga.

Yin Yoga is er voor iedereen die meer rust, balans, blijdschap en energie wil ervaren. Het is een yogastijl waarin diepe ontspanning, meditatie, flexibiliteit, soepelheid van het bindweefsel en activatie van levensenergie (chi) samenkomen. Inchecken bij jezelf en bewust aanwezig zijn in het moment.

De 5 elementenleer komt uit China en gaat uit van de 5 seizoenen. Daaraan gekoppeld 5 elementen die op hun beurt weer specifieke organen, emoties en voeding vertegenwoordigen. Het element metaal vertegenwoordigt bijvoorbeeld longen en dikke darm en het seizoen herfst.

We stimuleren specifieke meridianen (energiebanen) in ons lijf en eventuele energetische blokkades worden opgeheven. Onze levensenergie gaat beter stromen. Kortom, je leert in deze vorm van yoga meer over wie je bent en hoe je jouw elementen meer in balans kunt brengen.

Informatie groepsles

Intensiteit **

Rooster:
– woensdag, 5 elementen & Yin Yoga, om 09:30 uur, met Yvonne J.

Plan een proefles online

Workshop Leven met de elementen bij Studio YourBalance Tiel

Ook interessant voor jou

Energetisch yoga
Contact met je diepere lagen
Lees meer

Energetisch Yoga bij Studio YourBalance Tiel

Qigong & Yin Yoga
Combinatie met Qigong
Lees meer

Qigong & Yin yoga bij Studio YourBalance Tiel

Yin Yoga
De oorspronkelijke Yin Yoga
Lees meer

Yin yoga bij Studio YourBalance Tiel

Studio YourBalance maakt gebruik van cookies. Lees hier ons privacy statement

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten